روش های نمایش در نتایج جستجو گوگل
وقتی یک کلید واژه و یا یک مطلبی را در گوگل جستجو می کنید، نتایجی از وب سایت های مختلف در آن زمینه نمایش داده می شود. برای نمایش این نتایج دو روش کلی وجود دارد: 1- سئو 2- تبلیغات در گوگل (گوگل ادورز یا گوگل ادز).
سئو روش تقریبا طولانی مدت است و فعالیت هایی مثل تولید محتوا، استفاده از شبکه های اجتماعی، دریافت لینک از سایت های دیگر، موارد فنی سایت و غیره که باعث افزایش تدریجی کیفیت سایت می شود، مورد نیاز است. اگر چه سئو فرایند زمان بر و پر هزینه است اما ماندگاری بالاتری دارد و به راحتی رتبه سایت کاهش نمی یابد.
تبلیغات در گوگل چیست؟
در مقابل تبلیغات در گوگل همان نتیجه سئو را ارائه می دهد ولی با رویکردی متفاوت. الان که این مقاله را مطالعه می کنید در اسفند 99 می باشیم و مردم در حال خرید لوازم مورد نیاز خود برای سال جدید می باشند. فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی لباس که به تازگی وب سایت فروشگاهی خود را راه اندازی نموده، قصد دارد برای این دوره فروش پر سودی را تجربه کند. اما نمی تواند منتظر چند ما نتایج سئو بماند. این جا است که گوگل ادز مطرح می شود.
تبلیغات در گوگل روشی سریع پر بازده است که به سرعت می توانید با صرف یک هزینه مشخص در واژگان کلیدی سایت خود، نمایش داشته باشید.
تبلیغات چگونه کار می کند؟
این روش به صورت شارژی و کلیکی می باشد. یعنی صاحب سایت بودجه ای برای نمایش تبلیغ خود اختصاص می دهد و سپس واژگان کلیدی خود را تعریف و بعد از چند ساعت تبلیغ او فعال می شود. بعد از فعال شدن تبلیغ و نمایش در گوگل، هر موقع که کاربران بر روی لینک سایت کلیک کنند و وارد وب سایت شوند، هزینه ای از بودجه کسر می گردد. بودجه ممکن است در عرض چند روز و یا چند ساعت تمام شود. بلافاصله بعد از اتمام بودجه، نمایش سایت در نتایج گوگل متوقف خواهد شد.
اهمیت و مزایا
یک نکته قابل توجه درآمد اصلی گوگل و مقدار آن از سرویس Google Ads می باشد. طبق آمار بیش از 70% درآمد این شرکت از طریق تبلیغات می باشد. بنابراین اهمیت این سرویس برای گوگل به قدری زیاد است که تمرکز بالایی بر روی گسترش آن دارد. در ادز، تبلیغ فقط برای کاربرانی که به دنبال خدمات و محصولات شما هستند، نمایش داده می شود.
حتی کاربر می تواند فقط یک واژه کلیدی تعریف کند و تبلیغات خود را بر روی آن انجام دهد. این سرویس یکی از قدرتمند ترین و سریع ترین روش های جذب مخاطب برای سایت ها می باشد. در ادامه برخی از مزایای استفاده از این روش را معرفی می کنیم.
7 مزیت مهم تبلیغات در گوگل
- پرداخت به ازای کلیک: نمایش تبلیغات رایگان است فقط زمانی کاربر بر روی لینک سایت کلیک می کند، هزینه از اکانت کسر می گردد.
- سرمایه گذاری با بودجه کم: تعرفه های مختلفی با توجه به بودجه شما تعریف شده است. حتی با کمترین تعرفه می توانید نمایش داشته باشید (اگر چه موقت).
- تعیین کلمات کلیدی: هر مقدار کلمات کلیدی دلخواه در موضوع کار خود دارید، را مشخص کنید. در تمام آن ها می توانید نمایش داشته باشید (به توان مالی شما بستگی دارد).
- رقابت با وب سایت ها: با یک وب سایت ساده هم کار تبلیغات در گوگل شما راه می افتد. و شما می توانید با رقبای صفحه اول در رقابت باشید. (در طولانی مدت برای استفاده از تبلیغات در گوگل، از سئو نیز استفاده کنید)
- تعیین سقف روزانه بودجه: برای بودجه در طول روز حداکثر هزینه اختصاص دهید. این کار باعث می شود که تمام بودجه یک روزه تمام نشود و شما در روزهای آینده تبلیغات فعال داشته باشید.
- تحلیل نتایج: گوگل گزارشات متعددی از نحوه عملکرد و جزییات تبلیغ ارائه می دهد که می توان از نتایج آن ها در بهبود تبلیغ استفاده کرد (با تجزیه تحلیل گزارش ها، بهترین گزینه ها را انتخاب می شود).
- ساده تر از سئو: سئو به تخصص های مختلفی وابسته است. با رعایت تمامی اصول آن، همچنان زمان نقش اساسی در شکوفایی سئو بازی می کند. در نقطه مقابل گوگل ادورز ظرف چند ساعت فعال می شود و بخشی از تخصص های مورد نیاز بر عهده شرکت ارائه دهنده آن است.
امکانات و ابزارهای بهینه سازی تبلیغ
گوگل برای اینکه دست کارفرمایان در نمایش تبلیغ باز باشد تنظیمات مختلفی را طراحی کرده است که استفاده درست از آن ها می تواند تبلیغ را بهینه کند. برای ما پیش آمده است که برخی از مشتریان ما با کمک این ابزارها توانستند تبلیغات خود را بهبود دهند. ویژگی ها را در ادامه بیان می کنیم:
- کنترل پنل اختصاصی: بعد از سفارش تبلیغات و قبول آن از طرف گوگل به کاربر دسترسی به پنل کاربری به زبان فارسی داده می شود که می تواند تنظیمات متعددی برای تبلیغ خود جهت بهینه سازی انجام دهد.
- زمان نمایش: تبلیغات خود را در زمان مورد نیاز فعال کنید (مثلا در زمان فروش دوره ای و یا ساعت های پربازید از روز).
- تعیین دستگاه نمایش: مشخص کنید که چند درصد از کاربرانی که قصد بازدید از سایت را دارند با موبایلو یا لپ تاپ وارد شوند.
- تعیین کشور: مشخص کنید بازدید کنندگان از چه کشوری بتوانند تبلیغ سایت شما را مشاهده کنند.
- تغییر و تنظیم عنوان و واژگان کلیدی: عنوان تبلیغ در صفحه نتایج گوگل و تعداد کلمات کلیدی را دلخواه تغییر دهید.
- منفی کردن کلمات نامرتبط: هر کلمه کلیدی که با آن نمایش داده شده اید را مشاهده کنید و در صورت نامرتبط بودن آن ها را حذف نمایید. همان مثال فروشگاه لباس را در نظر بگیرید، فرض کنید فروشگاه فقط لباس در شهر تهران، فروش و ارسال می کند. و مثلا با لغات کلیدی “خرید شلوار در اهواز” سایت شما نمایش و کلیک داده شده است. اما شما نمی خواهید در واژه کلیدی “ خرید شلوار در اهواز” مشاهده شوید. بنابراین این واژه را منفی کنید تا دیگر گوگل با این کلمه (کلمات) کلیدی نامرتبط سایت شما را نمایش ندهد.
معایب تبلیغات در گوگل
جدا از مزایای قابل انکار گوگل ادز که به عنوان راهکار قدرتمند در حوزه تبلیغات انتخاب اول است، این روش معایبی هم دارد. در کل ایرادات بزرگی نیستند. اما بررسی آن ها ذهن مخاطبان را از نحوه کار این سرویس آگاه می کند. در ادامه چند مشکل این روش را بررسی می کنیم.
4 مشکل تبلیغات در گوگل
- هزینه سنگین: چون این سرویس به دلار وابسته است، با توجه به قیمت دلار و نوسانات آن، هزینه گوگل ادز متغیر و گران است.
- تحریم و فیلترینگ: مدت ها قبل تبلیغات در گوگل برای کاربران ایران فیلتر شده بود و کاربران با کلیک بر روی آگهی به صفحه پیوندها هدایت می شدند. همچنین در یک زمان دامنه ir از طرف گوگل تحریم و سرویس به آن ها تعلق نمی گرفت (خیلی از وب سایت های کشور با پسوند ir طراحی شده اند). درست است که این مسائل موقت بودند، اما ممکن است در آینده دوباره پیش آیند.
- نیاز به واسطه: برای استفاده از این سرویس باید یک حساب بانکی فعال در خارج ایران داشته باشید. جدا از این تمامی شرایطی که گوگل احراز کند نیز باید دارا باشید. بنابراین با در نظر گرفتن این مورد هر شخص به تنهایی نمی تواند از این سرویس بهره بگیرد و برای فعال شده تبلیغ نیاز به افراد و شرکت های واسطه دارد.
- رقابت با برندها: در بحث مزایا که در بالاتر بیان کردیم، رقابت با رقبای دیگر یکی از مزیت های این روش است. اگر وب سایتی در دراز مدت تمایل داشته باشد از تبلیغات استفاده کند ولی سئو و تولید محتوای خود را جدی نگیرد، قطعا شکست خورده است. واضح است که تبلیغات در گوگل با تمام ویژگی های فوق العاده ترافیک مناسبی را برای آن سایت به ارمغان می آورد، اما وقتی سایت محتوایی نداشته باشد ولی دائم در صفحه اول در کنار رقبای برند (از طریق سئو در صفحه اول هستند) بماند، کاربران خود را دور می کند. یک مثال ساده بزنم تا این مورد را بهتر درک کنیم:
فرض کنید در زمینه تغذیه و سلامت که سایت های مرجع و پرمحتوایی فعال هستند، وب سایتی راه اندازی شود. از همان شروع کار بر روی چند کلمه کلیدی مرتبط تبلیغات در گوگل فعال شود و محتوایی اندکی در موضوع سلامت و تغذیه در سایت منتشر شود. کاربران با مواجه شدن با این سایت چه چیزی را مشاهده می کنند؟
جواب) قطعا به خودشان می گویند “چرا وقتی در گوگل جستجو می کنیم، این سایت بی محتوا همیشه در نتایج هم هست؟” اینجاست که کاربر سایت ما را به عنوان یک سایت بی کیفیت در نظر می گیرد، و رقبت برای ماندن در آن را ندارد. تأثیر منفی در ذهن او باقی می ماند. بنابراین از این مزیت تبلیغات در گوگل که رقابت را میسر می کند، باید در کنار سئو و محتواگذاری استفاده شود.
نتیجه گیری
می توان سرویس گوگل ادورز را برای تمامی کسب و کارها بکار برد اما با توجه به هزینه های گران این روش پیشنهاد می کنیم که کسب و کارهایی که از وب سایت خود مستقیما فروش دارند و درآمد کسب می کنند استفاده کنند. به ویژه تجارت هایی که در مدت زمان کوتاهی قصد دارند فروش پرسود تجربه کنند.
در مواقعی که هدف فروش دوره ای و بلافاصله است اگر بودجه تبلیغات در گوگل را دارید، روشی موثر و قدرتمند خواهد بود. علاوه بر این مزیت امکاناتی که گوگل برای بهینه سازی تبلیغ در اختیار قرار داده (کنترل پنل، گزارش گیری، تعیین دستگاه، کشور، ساعت نمایش، فعال و غیر فعال کردن و …) انعطاف پذیری زیادی برای بهبود عمکلرد تبلیغات فراهم کرده است.