10 مورد از مزایای تبلیغات در گوگل در رشد کسب و کارها

فهرست مطالب در این مقاله شامل::

در مقاله تبلیغات در گوگل چیست؟ و چگونه کار می کند؟ در مورد معرفی، نحوه عملکرد، برخی مزایا و معایب، امکانات پنل کاربری صحبت کردیم. این سرویس دارای ویژگی های بسیاری است که در صورت مدیریت صحیح قطعا افزایش فروش در پی خواهد داشت. در این بخش 10 مورد از مزایای تبلیغات در گوگل در رشد کسب و کار را بیان  می کنیم.

اهمیت

گوگل ادز برنامه تبلیغات آنلاین شرکت گوگل است که به مخاطبان اجازه تبلیغ خدمات و محصولات خود را فقط با پرداخت به ازای هر کلیک (pay per click) می دهد. مدل پرداخت هزینه ها بر اساس PPC می باشد یعنی هر بار که بازدید کننده روی تبلیغ کلیک می کند و وارد وب سایت می شود، از حساب او هزینه  کسر می گردد.

از طرفی گوگل به عنوان شناخته شده ترین موتور جستجو در فضای اینترنت فعالیت می کند. که روزانه 5 میلیارد جستجو را پوشش می دهد. این عدد نشان دهنده حساسیت کاربران در اهداف جستجو خود از گوگل می باشد. پس دیده شدن در گوگل = سیل کاربران!

دیده شدن در صفحه اول گوگل

مهمترین مزیت این سرویس نمایش سایت در صفحه اول گوگل می باشد. درست شنیدید! واقعا هدف شرکت گوگل همین می باشد. اما این وسط سوالی مطرح می شود که “آیا همیشه همه افرادی که قصد استفاده از ادز را دارند، دائم در بالای صفحه اول نتایج گوگل قرار می گیرند؟ “جواب قطعا خیر.

این نکته را در نظر داشته باشید که تبلیغات در گوگل،  توانایی نمایش سایت را در صفحه اول دارد. به عبارت دیگر  هر وب سایتی در واژگان کلیدی مرتبط خود می تواند در صفحه اول باشد اما نه همیشه. پس نمایش به چه عواملی بستگی دارد؟ بطور کلی گوگل برای نمایش 3 فاکتور را در نظر می گیرد. 1- بودجه 2- قدمت 3- امتیاز کیفیت

  • بودجه: هر مقدار یک کاربر بودجه بیشتری برای تبلیغات ش نمایش دهد، طبیعتا بیشتر نمایش خواهد داشت.
  • قدمت: وب سایتی که مدت زمان زیادی از گوگل ادز استفاده می کند نسبت به وب سایتی که تازه سرویس تبلیغات در گوگل خود را فعال کرده است، ارجحیت دارد.
  • امتیاز کیفیت: گوگل به هر تبلیغ عددی از 1 تا 10 اختصاص می دهد. مقدار بالاتر به این معنا که با هزینه کمتر، رتبه بهتری (نمایش بیشتر) در نتایج گوگل کسب کرده است. این شاخص خود به 3 عامل بستگی دارد.
    • نرخ کلیک (CRT): میزان کلیک به نمایش. هر مقدار بیشتر باشد به این معنا که با نمایش کمتر کلیک بیشتر (ورودی بیشتر) حاصل شده است. نرخ کلیک یک واژه کلیدی 5% یعنی به ازای 100 بار نمایش، 5 بار روی لینک سایت کلیک شده است.
    • صفحه فرود: صفحه ای از وب سایت که برای ادز مشخص شده که کاربران بعد از کلیک به آن وارد شوند. این صفحه باید تجربیات کاربری (UX)، تولید محتوا و هر المان طراحی که موجب رضایت کاربران می شود، را در بر گیرد. این مورد به طراحی سایت ارتباط دارد.
    • مرتبط بودن: واژگان کلیدی که کاربر جستجو می کند با عنوان تبلیغات و محتوای صفحه فرود مطابقت داشته باشد. بطور مثال اگر کاربر عبارت “مکمل بدنسازی” را جستجو می کند، هم عنوان تبلیغات و هم محتوای آن صفحه در مورد مکمل بدنسازی باشد.

البته برای بازدهی با کیفیت تر تبلیغات، ابزارهای دیگری در اختیار کاربران قرار گرفته است. پنل کاربری یکی از این ابزارها می باشد که دارای ویژگی های متعددی می باشد. در ادامه پنل کاربری را بررسی می کنیم.

تبلیغات هدفمند

امکان فوق العاده این روش هدف قرار دادن مخاطبان بر اساس ویژگی‌های خاص می باشد. به عبارتی دیگر بر اساس علایق و نیاز مصرف کننده، آن ها را مورد هدف قرار می‌دهد تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. برای درک بهتر مطلب یک مثال بزنیم:

فرض کنید یک محصولی (مکمل بدنسازی)  را بصورت تراکت چاپی منتشر می کنیم. بازار هدف این تبلیغ عمدتا ورزشکاران حرفه ای جوان می باشند. بنابراین حالت ایده آل رسیدن این تراکت به دست بدنسازان جوان می باشد. اما از کجا معلوم که تمامی این تراکت ها (نوعی بازاریابی سنتی) ورزشکاران حرفه ای را شامل شود.

شاید افراد دیگر که حتی تمایلی به ورزش ندارند، مانند افراد مسن، کودکان آن را مشاهده کنند. در این حالت بخشی از تبلیغات را کاربر هدف (در این مثال: بدنساز) مشاهده نکرده است، در عین حال که هزینه (چاپ تراکت) بابت آن پرداخت شده است. اما در گوگل ادورز هر آنچه که کاربر علاقه دارد و به دنبال ش می گردد را به درستی پیدا می کند. در همین مثال اگر یک وب سایت روی لغت “مکمل ورزشی” تبلیغات در گوگل خود را فعال کند، فقط افرادی که این واژه را جستجو کردند، وب سایت را مشاهده می کنند.

نمایش بر اساس کلید واژه

هر مقدار کلمه کلیدی مرتبط مد نظر دارید می توانید آ ن ها را انتخاب و دیده شوید. البته این نکته توجه داشته باشید که برای نمایش در تمامی کلمات کلیدی بودجه بیشتری باید داشته باشید.

تعیین بودجه

برای شروع تبلیغات هر مقدار بودجه ای را می توان اختصاص داد. البته گوگل حداقل مبلغی را تعیین کرده است. بنابراین نیاز به سرمایه زیادی در آغاز فعالیت ندارید. همچنین یکی دیگر از امکانات قدرتمند مربوط به “تعیین بودجه”  سقف روزانه (هزینه مصرفی در طول روز) می باشد. به عبارت دیگر مشخص می کنید که هر روز بیشتر از مقدار تعیین شده توسط خودتان، هزینه مصرف نشود.

مثلا بودجه کل برای یک تبلیغ 50 دلار می باشد. اگر غیر این بود تمام این بودجه در یک روز مصرف می شد و شما باید هر روز 50 دلار شارژ می کردید. اما سقف روزانه تعیین می کند که از این 50 دلار کل، روزانه مثلا 5 دلار مصرف شود. بنابراین در روزهای آینده تبلیغ شما ادامه پیدا می کند. این که چقدر هزینه برای هر کلمه باید پرداخت کنید تحلیل هایی دارد که در مقاله ای دیگر بررسی خواهیم کرد.

پنل کاربری

در آیتم “دیده شدن در صفحه اول” پنل کاربری به عنوان یکی از ابزارهای بهینه سازی تبلیغ اشاره شد. این برنامه به افراد اجازه تغییر و تنظیم عنوان، کلمات کلیدی، فعال و غیر فعال کردن در زمان های دلخواه، گزارش عملکرد، باقی مانده بودجه، منفی کردن لغات غیر مرتبط، تنظیم دستگاه نمایشگر (مثلا نمایش تبلیغات فقط از موبایل) و ویژگی های دیگر را می دهد.

ساده و سریع تر از سئو

سئو به تخصص های مختلفی وابسته است. با رعایت تمامی اصول آن، همچنان زمان نقش اساسی در شکوفایی سئو بازی می کند. در نقطه مقابل گوگل ادورز ظرف چند ساعت فعال می شود و بخشی از تخصص های مورد نیاز بر عهده شرکت ارائه دهنده آن می باشد.

در سئو تخصص های فراوانی باید پیاده سازی گردد مانند تولید محتوا منحصر به فرد، لینک سازی داخلی، سرعت لود سایت و غیره در حالی که تبلیغات در گوگل در زمان کوتاهی سایت ها را در صفحه اول نمایش می دهد. همچنین جدا از الگوریتم های گوگل برای سئو عمل می کند. هر ساله گوگل الگوریتم های سئو خود را بروزرسانی و مسئولیت سئوکاران را به چالش می کشد. اما تبلیغات ادز شامل این تغییرات نمی شود.

انعطاف پذیری

در مقاله تبلیغات در گوگل چیست؟ و چگونه کار می کند؟ از تنظیماتی که گوگل در اختیار کاربران از طریق پنل کاربری قرار داده، جهت شخصی سازی و بهینه سازی تبلیغ صحبت کردیم. این موارد دست کاربران را برای متناسب با نیاز کاری آن ها باز گذاشته است:

  • دسته بندی: کابران خود را بر اساس دستگاه نمایش، زمان، ساعت و موقعیت جغرافیایی تقسیم بندی کنید (بازدیدکنندگان تبلیغ شما از طریق موبایل تبلیغ را ببینند؟ در چه ساعت هایی از روز ببینند؟ از کشورهایی ببینند؟). کنترل این موارد در اختیار دارید.
  • کلید واژه: فرض کنید بطور مثال کلمه “طراحی سایت” را برای تبلیغ انتخاب کرده اید. حالا در تمامی عنوان هایی که طراحی سایت را شامل می شود نمایش خواهید داشت. مثلا در عنوان های “طراحی سایت شرکتی” “طراحی سایت در تهران” “طراحی وبسایت” و غیره. حتی می توانید تنظیمات را به گونه ای انجام دهید که ترکیبات مختلفی از کلمه “طراحی سایت” ایجاد شود.
  • نمایش تبلیغ در زمان مناسب: یکی از مزایای تبلیغات در گوگل این است که وقتی تبلیغات را شروع می کنید بعد از یک مدت زمان مشخصی (مثلا 4 ماه) شما از تحلیل نتایج متوجه می شوید که در چه ساعت ها و چه روزهایی تبلیغ شما نمایش و کلیک بیشتری دارد. بنابراین برنامه ریزی برای فعال کردن تبلیغ خود را با توجه به زمانی که سودآور است، تنظیم می کنید و با تست کردن زمان نمایش را بهبود می دهید.
  • نمایش تبلیغ بر اساس اطلاعات جمعیت (دموگرافی): یکی از امکانات خوبی که گوگل در این زمینه ایجاد کرده، شناخت کاربران بر اساس جنسیت، سن، مکان جغرافیایی، وضعیت تأهل و موارد دیگر می باشد. فرض کنید تبلیغات خود را در زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی بانوان آغاز کرده اید ولی بازدهی زیادی ندارید. با بررسی اطلاعات دموگرافی متوجه می شوید که بازار هدف شما بانوان (جنسیت) عمدتا 20 تا 45 سال (سن) می باشد. بنابراین می توانید کمتر و بیشتر از این سن و یا آقایان را از تبلیغات خود حذف کنید و تمرکز خود را روی این جمعیت خاص قرار دهید.

رقابت با وب سایت ها

وقتی عنوان یا کلمه ای را جستجو می کنید، گوگل وب سایت های مختلفی را نمایش می دهد. بعضی از این وب سایت ها در زمینه کاری خود برند هستند. با کمک گوگل ادورز یک سایت تازه تأسیس هم می تواند در کنار آن ها نمایش داشته باشد و از این طریق رقابت خود را آغاز کند. موضوع بسیار مهم درباره رقابت بحث سئو و تولید محتوا است.

مسلما اگر وب سایت تازه تأسیس محتوا، محصول، خدماتی برای ارائه نداشته باشد و در عین حال که با استفاده از ادز در کنار رقبا است، جلوه منفی در ذهن بازدیدکنندگان بر جای می گذارد. وقتی کاربران سرچ می کنند از خودشان می پرسند چرا دوباره این سایت بی محتوا بالا آمد. بنابراین فورا از سایت خارج می شوند!

تحلیل نتایج: از دیگر مزیت ها دریافت نتایج از بازدیدکنندگان جهت میزان بازدهی تبلیغ می باشد. آمار کلمات کلیدی نمایش داده شده، دستگاه نمایش، میزان بودجه مصرفی و نتایج دیگر قابل اندازه گیری می باشد.

گوگل ادز روشی برای بازاریابی مجدد

زمانی که یک کاربر وارد سایت شما می شود، همیشه نباید انتظار خرید کردن از او را داشته باشید. هر کاربر با توجه به هدفی که دارد وارد سایت می شود و ممکن است بدون خرید، استفاده از سرویس ها و یا هیچ اقدامی سایت را ترک کند. بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ روشی است که ارتباط دوباره شما را با کاربرانی که سایت را ترک کرده اند برقرار می کند.

در این روش با استفاده از ابزارهای آنالیز می توانید بررسی کنید که کاربران چه رفتاری در صفحهات مختلف سایت دارند. مسیر حرکت و اقدامات آن ها را رصد کرده و متناسب با این رفتار، آن ها را مجددا مورد هدف قرار دهید. با توجه به این موضوع، گوگل ادز به عنوان راه حل کارآمد پیشنهاد می شود. چون افرادی که در گذشته از سایت بازدید داشته اند را هدف گذاری و در یک زمان مناسب تبلیغات را برای آن ها نمایش می دهد. حتی اگر کاربران خریدی نداشته باشند، نام برند شما در ذهن آن ها باقی خواند ماند. مورد بعدی مزیت آگاهی از برند را بیان می کند.

آگاهی از افزایش برند

شما می توانید یک شرکت، تجارت، استارت آپ، وب سایت، دامنه و … را ثبت کنید و فعالیت خود را آغاز کنید. اما آیا امکان تحول در کسب و کارتان وجود دارد؟ بله، زمانی که به برند تبدیل شوید! چون در این حالت شما شناخته می شوید، مشتریان دنبال محصولات و سرویس های شما می گردند. با کمک گوگل ادورز می توانید برند تان را در مقابل افراد مناسب قرار دهید، تا آن ها از کسب و کار شما و در نتیجه برند شما آگاهی کسب کنند.

واژه نامه این مقاله

  • پرداخت به ازای کلیک (PPC): این واژه مخفف Pay Per Click به معنای پرداخت به ازای کلیک می باشد. در بازار تبلیغات به روشی که فقط به ازای کلیک کاربر بر روی آن هزینه کسر می گردد گفته می شود. مثل همین گوگل ادز زمانی که کاربران بر روی تبلیغات شما کلیک کنند، از بودجه شما هزینه کسر می شود.
  • صفحه نتایج موتور جستجو (SERP): این واژه مخفف Search Engine Results Page به معنای صفحه نتایج موتور جستجو می باشد. وقتی عنوان یا کلمه ای در موتور جستجو سرچ می شود هر آنچه که نمایش داده می شود بخشی از SERP می باشد.
  • پنل کاربری: پنل مدیریت و دسترسی به تنظیمات و ابزارهای تبلیغات در گوگل. در رایان هاست بعد از سفارش تبلیغ، اطلاعات ورود به کنترل پنل برای کاربران ارسال می شود.
  • امتیاز کیفیت (QS): Quality Score این شاخص عددی از 1 تا 10 است که کیفیت تبلیغ را مشخص می کند. هر مقدار بیشتر باشد یعنی گوگل تبلیغ شما را با هزینه کمتر، بیشتر نمایش می دهد.
  • تجربیات کاربری (UX): User Experience این اصطلاح بارها در فضای اینترنت و فضای سنتی مطرح می شود و به این معنا که کاربران چه رفتار و احساساتی در موقع استفاده از یک سایت، نرم افزار، بازی، اپلیکیشن و … دارند. به زبان ساده تر وقتی مردم خدمات و محصولات یک وب سایت را می بینند آیا از راحتی، زیبایی، سرعت، دسترسی، خسته نشدن چشم، اعتماد، پشتیبانی و موارد دیگر رضایت دارند؟ بطور مثال تجربه کاربران نشان می دهد که سادگی و زیبایی ظاهری وب سایت رضایت بیشتری را فراهم می کند.
  • دموگرافی (Demography): از نظر لغوی جمعیت شناسی می باشد و به شناخت کاربران از نظر اطلاعات دسته بندی مثل سن، جنسیت، درآمد، مکان جغرافیایی و … می باشد.
  • نرخ کلیک (CTR): Click Through Rate نسبت تعداد کلیک ها به نمایش در یک جستجو می باشد. به عبارت دیگر زمانی که سایت شما نمایش داده شد، چه تعداد افراد بر روی سایت کلیک کرده اند. هر مقدار بیشتر باشد یعنی کاربران تمایل بیشتری دارند روی سایت شما کلیک کنند.
  • بازاریابی مجدد (Remarketing): به تبلیغاتی که موجب می شود افرادی که قبلا در سایت شما وارد شده اند و بنا به هر دلیلی بدون خرید سایت را ترک کرده اند، مجددا از سایت بازدید کرده و به خرید ترغیب شوند.
  • گوگل آنالتیکس (Google Analytics): ابزار رایگان گوگل برای آنالیز و اندازه گیری وب سایت که اطلاعات مفیدی از رفتار کاربران، ماندگاری در سایت، دستگاه وارد شده، نوع ورودی به سایت، بازدیدکنندگان زنده (همین لحظه در سایت) و غیره در اختیار مدیران قرار می دهد.
  • هاتجر (Hotjar): مشابه گوگل آنالتیکس، یک سرویس آنلاین که رفتار کاربران سایت را از طریق نقشه حرارتی و فیلم ضبط شده از حرکت موس (موشواره) تا زمان خروج (مشاهده کنید کاربران چیکار می کنند و به کجا می روند) از سایت تهیه می کند.
  • برند (brand): نام، لوگو و یا نشانه هایی منحصر به فردی است که مشتریان، شما را با آن می شناسند و عواطف و احساسات شان را درگیر می کنند تا خرید محصولات شما را در الویت قرار دهند.

نتیجه گیری

در این مقاله 10 مزیت مهم گوگل ادز را بررسی کردیم. این سرویس دارای مزیت های بیشماری می باشد و در عین مفید بودن یک سری شرایطی دارد که باید لحاظ گردد. مورد اول این است که گوگل ادورز را برای تمامی صنف ها نمی توان پیاده کرد. البته از نظر فنی مشکلی ندارد. اما از نظر بازدهی برای کاربران شاید تأثیرگذار نباشد. برای بعضی از صنف ها به دلیل رقابت بسیار بالا در تبلیغات در گوگل، پیشنهاد می شود که از روش های دیگر بازاریابی یا توأم با ادز استفاده کنند.

مورد دیگر که در تمامی زمینه های کاری پیشنهاد می کنیم تولید محتوا در کنار تبلیغات می باشد. یک وب سایت بی محتوا حرفی برای گفتن ندارد. هر چقدر هم از گوگل ادز استفاده کند کاربران وارد سایت خواهند شد، ولی بلافاصله سایت را ترک می کنند، چون محتوایی ندارد که بتواند راه حل و نیاز کاربر را برطرف سازد. بنابراین با یک رویکرد نوین با تبلیغات مواجه هستیم. ساختار و روش کار آن باید بخوبی شناخته شود تا بتوان بیشترین بازدهی را بدست آوریم.

این نکته هم در نظر داشته باشید “بطور کلی اگر نیاز دارید یک محصول یا خدماتی را در مدت زمان کوتاهی بفروش برسانید، ادز گزینه اول خواهد بود.”

نظرات خود را ارائه دهید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد. منتظر اطلاعیه ها، مقالات آموزشی و تخفیفات ما باشید.

%15 تخفیف طراحی سایت

1.9 میلیون تومان

فرم شما با موفقیت ارسال گردید. به زودی با شما تماس خواهیم گرفت. لطفا ایمیلی که داخل فرم ثبت کردین را مشاهده نمایید.